Endelig har vi fått stipendet, noe som betyr smuhdere mat.
Dagens oppskrift er:
"Sunne" muffins med eple, kanel, rosiner og blåbær:
Ikke la deg skremme av det noe rustikke utseendet og ordet "sunn" i tittelen. Disse muffinsene er saftige og gode, og passer perfekt som en pausesnack i lezinga eller som kveldkozzz.
Det skal også sies at muffins ikke er det samme som cupcakes. Cupcakes er dessert, mens muffins er mer hverdagslig.
ca. 20 muffins
Ingredienser:
2,5dl sammalt rug
2,5dl hvetemel
2ss lettkokte havregryn
2ts bakepulver
100gr grovhakkede valnøtter
ca. 1 1/2 ts kanel
ca. 1 1/2 eple (kommer litt an på størrelsen)
2 egg
1,85dl solsikkeolje
130gr sukker
3,25dl kefir
rosiner og frosne blåbær etter smak
-
1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Grovhakk valnøttene, og bland det med det tørre.
3. Skrell eplene og hakk de i ønsket størrelse. Det er godt om det ikke blir for finhakket - noen saftige, bakte eplebiter innimellom er bare godt. Bland dette med melblandingen.
4. Rull rosinene og de frosne blåbærene i mel. Dette gjøres for at de ikke skal synke til bunns i muffinsformene. Rør det forsiktig inn i melblandingen.
5. Visp sammen egg, kefir og olje, og rør forsiktig inn i melblandingen.
6. Fordel blandingen i doble muffinsformer (bruker man bare én, har de en tendens til å flate seg ut under steking. Ukult.)
7. Stekes midt i ovnen i 25-30minutter (se det litt an).
NYT, frende!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar