tirsdag 16. november 2010

Lettvinte wienerbrød

Disse er avhengighetsdannende. Funker bra på kollokvie/bollokvie (lol).


Man får veldig mange kanelsnurrer av denne oppskriften, så man kan lett halvere den og likevel sitte igjen med nok.
lolol student-tips: Har du ikke kjevle, bruk en vinflaske med litt plastfolie rundt.


Ingredienser:



13-15dl hvetemel
150-175g smør/margarin
1 dl sukker
1/2 ts salt
1 egg 
50gr gjær
5dl melk
2 ts malt kardemomme
 
Til fyll:
smøremykt smør
kanel
sukker

Pynt:
perlesukker

-

1. Smelt smør og hell i melken. La dette bli lunkent. Rør gjæren ut i væsken (OBS. bruker du tørrgjær skal dette blandes med melblandingen før du heller i den lunkne væsken) og tilsett egg, sukker, salt, kardemomme og det meste av melet.
2. Elt deigen til den slipper bollen. La den heve på et lunt sted til den er dobbelt så stor.
3. Del deigen i tre deler, og kjevle hver del til et rektangel. Smør på smør, og strø på sukker og kanel. 
4. Brett deigen tre ganger. Kjevle den litt sånn at den henger bedre sammen. Del lengden i 14/15 biter.
5. Skjær et snitt langsetter midten på hver bit. Putt den ene kortsiden gjennom hullet og vend den ut på den andre siden.
6. La wienerbrødene heve seg godt opp i ca 30 minutter. Pensle dem med egg og strø på perlesukker.
7. Stek dem i ovnen på 225 grader i ca. åtte minutter.

NAAAAAARM!

1 kommentar:

  1. Hei.
    Denne oppskrifa har eg brukt i sikkert 20 år og alltid med godt resultat .Smakar nydleg og ser fine ut, brukar gjerne hakka mandel med perlesukkeret ...

    SvarSlett