Takk Jesu for Kiwis helgetilbud. I dag blir det søndagsmiddag for alle penga - og med alle penga mener jeg de 14 kronene det kostet å kjøpe en ytrefilet av storfe.
Jeg er veldig glad i fløtegratinerte poteter. Jeg hadde fortsatt fløte igjen (geez), så i dag fikk jeg endelig brukt den opp.
Jeg har ikke ildfast form. Derfor lagde jeg en provisorisk av tre lag sølvfolie:
Er man en fattig student må man være kreativ. lo ll.
Fløtegratinerte poteter
Ingredienser:
1 stor potet eller to-tre små
ca. 1dl fløte
ca. 1/2dl melk
1 hvitløksfedd (kan droppes)
salt
pepper
smør
-
1. Del opp poteten(e) i tynne skiver, og legg de i den ildfaste formen.
2. Hakk opp hvitløken og strø over.
3. Bland fløte og melk, og hell over potetene. Væsken skal såvidt dekke skivene.
4. Krydre med salt og pepper, og legg noen små smørbiter her og der i formen.
5. Stek midt i ovnen i ca. 60 minutter.
Biff med champignon
Ingredienser:
1 biff
champignonz
1. Krydre biffen på begge sider med salt og pepper.
2. Stek på middels varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu, og stek den til dette skjer igjen. Obs! Det tar tid å steke biff.
3. La biffen hvile i sølvfolie mens du steker champignon eller noe annet du måtte ønske.
Jeg har i tillegg laget litt bearnaise fra FirstPrice.
GRAFS!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar