mandag 22. november 2010

Italiensk pizza med karrikylling

Dette er en pizza basert på at jeg hadde noen rester av ymse ingredienser (gulost, pizzasaus, vårløk) jeg ville bruke opp. Og den ble WIIIIIN!

Jeg brukte samme bunnoppskrift som tidligere, men for sikkerhets skyld kjem den igjen:


Bunn
Ingredienser:


4dl hvetemel
1,5dl vann
1/2 pose tørrgjær
en klype salt
det du måtte ønske av topping


-


1. Bland mel, gjær og salt i en bolle.
2. Varm vannet i en kjele til det er ca 40grader (ikke varmere! Da dør gjæret), og bland det med melblandingen.
3. Elt godt, strø på litt mel, og la deigen heve på et lunt sted i en halvtime.



-


I dag toppet jeg pizzaen med pizzasaus, gulost, oliven, vårløk, to hvitløksfedd, cherrytomat, champignonz, tørket basilikum og... KARRIKYLLING! Det er viktig å steke kyllingen på forhånd, ellers kan du ende opp med blodig høns på pizzaen. Ukult.


Karrikylling:
Ingredienser:


1 kyllingfilet
salt
pepper
karri


-


1. Del kyllingfileten i små(!) biter.
2. Stek bitene i olje, og krydre med salt, pepper og karri. Logisk nok.
3. Når kyllingen er gjennomstekt legger du bitene på pizzaen sammen med alt det andre.
4. Stek pizzaen på nederste rille på 250 grader i 12-15 minutter.


YAHM!





1 kommentar:

  1. Hvorfor bitteliten, lys grå skift mot hvit bunn? Umulig å lese, men det er kanskje kult og trendy?

    SvarSlett