tirsdag 16. november 2010

Ytrefilet av svin med redusert peppersaus

I dag hadde jeg lyst til å eksperimentere litt med pappas biff med peppersaus. Da han bruker ingredienser jeg ikke har råd til, som storfekjøtt og en nydelig dråpe alkohol i sausen, måtte jeg improvisere litt. Det gikk veldig bra.


Kjøttet jeg brukte var et av Kiwis fredagstilbud til 14kr - svin ytrefilet. Sweet!
Ellers kan jeg meddele at jeg bruker det jeg finner av First Price, som for eksempel champignonen. Jeg er tross alt en fattig student.


Ingredienser:


1 person


1 ytrefilet av svin
1 kremfløtebutt
champignon
1/2 løk
rosenkål
brokkoli
smør til steking
salt
pepper
litt gulost


-


1. Ha masse smør i en jernpanne, og sett på høy varme. Legg fileten i pannen, krydre med salt og pepper, og stek den et par minutter på hver side. Dette gjøres for å stenge kraften inne i kjøttet. 
2. Skru ned varmen, og la fileten ligge og steke i ca. fem minutter. Pakk den inn i aluminiumsfolie, og legg den i midten av ovnen på ca 150grader.
3. Del opp champignon og løk. Ha mer smør i pannen, og stek sopp og løk på medium varme til det er gyllent. Kok opp vann, og kok rosenkål og brokkolitopper.
4. Hell en halv fløtebutt over soppen og løken, og skru opp varmen. Nå skal det reduseres! Pass på å røre godt i fløten så det ikke svir seg. Det skal reduseres til det er ca. halv mengde igjen. Her kan du gjerne tilsette litt gulost.
5. Ta ut svinefileten, og hell kraften i folien i sausen. Smak til sausen med salt og pepper.
6. Legg det opp på en tallerken.


NAAAAAAAAMZ!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar