(Av en eller annen grunn ser dette innlegget snålt ut. Jeg har prøvd å fikse det, men det funker ikke. JAJA.)
Et lite sprell av et innlegg midt i juleferien. Tema: Kakekuler (eller: kakeballer, you decide).
Denne ideen har jeg fått fra bakebloggen bakerella. Ch-ch-ch-check it out. Når man lager denne konfekten må man først bake en formkake, smuldre den opp, blande i glasur, rulle og avkjøle, for så å dekke med sjokolade. Tiltak = gøytak.
Ingredienser:
(Denne oppskriften er ENORM, så halver den gjerne).
KAKE(oppskrift funnet her):
200 g mykt smør
5 dl sukker
3 store egg
3 ss kakao
1,5 ts vaniljeessens(alternativt 2 gode ts vaniljesukker)
1,5 ts eddik
1,5 ts natron
3 dl kefir
7 dl mel
-
1. Pisk sammen smør og sukker godt.
2. Tilsett ett og ett egg om gangen.
3. Tilsett så kakao og vanilje.
4. Bland ut natronen i eddik, og tilsett så denne i kakedeigen.
5. Rør vekselvis inn kefir og mel.
6. Pisk til deigen er godt blandet og fri for klumper, men ikke lengre.
Denne oppskriften holder til en 24-26 cm form. Bruk matpapir rundt kanten.
Stek midt i ovnen på 175 gradet i ca 40-50 min.
-
CREAM CHEESE-GLASUR (oppskrift fra The Hummingbird Bakery cookbook):
600gr melis
100gr usaltet smør, romtemperert
250gr philadelphia, kald
-
1. Bland melis og smør til det er blandet godt.
2. Tilsett Philadelphia og rør godt til det er en jevn miks.
-
KAKBALL!
Kake
Cream cheese-glasur
MASSE sjokolade
-
1. Smuldre kaken i en hurtigmikser når den er avkjølt.
2. Tilsett glasuren og "elt" den inn med handa til det har blitt en plastelina-aktig deig.
3. Rull kuler, ca. to cm i diameter.
4. Sett i fryseren i 40 minutter (de må være faste).
5. Smelt sjokoladen i vannbad.
6. Dypp kulene i sjokoladen, la det dryppe av, og strø på litt festlig pynt.
7. La de stå til sjokoladen har stivnet.
NOOOOMZ!
PS. Disse må stå kaldt, da det er Philadelphia i dem.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar